plantmilkyway

plantmilkyway

VEGÁN, SZÓJAMENTES KRUMPLISALÁTA "TOJÁSSAL"

Házi olajmentes napraforgó tejföllel

2020. április 10. - Kitti Sőtér

 500 g hámozott burgonya

póréhagyma/újhagyma/snidling/lilahagyma

bors

 

HÁZI, OLAJMENTES NAPRAFOGÓ TEJFÖL

100 g napraforgómag

150 ml víz

1 tk citromlé/almaecet

 

"FŐTT TOJÁS SÁRGÁJA"

néhány szelet főtt borgonya

kurkuma

 

"FŐTT TOJÁS FEHÉRJE"

250 ml növényi tej (cukrozatlan - zab vagy rizs)

1,5 tk agar agar

fekete só (kénes, ez adja meg az ízét)

 

  1. A krumplit felkarikázzuk és megfőzzük.
  2. A napraforgómagokat 30 perce forró vízbe áztatjuk.
  3. A "tojáshoz" néhány szem kihűlt krumplit finoman összetörünk, majd kurkumával és sóval összedolgozuk. Kézzel pici lapos köröket formázunk és hűtőbe tesszük őket. A "fehérjéhez" az agar agarral és fekete sóval elkevert növényi tejet feltesszük alacsony hőfokon főzni és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Még melegen formákba öntjük és mikor egy picit dermedni kezdett, a tetejére helyezzük a sárga kis korongokat. Hagyjuk teljesen megdermedni. 
  4. A napraforgómagot leszűrjük és vízzel, citromlével krémesre dolgozzuk. Inkább legyen picit folyékonyabb, mint teljesen krémes. Sózzuk, borsozzuk. Ha savanyúbbat szeretnénk, akkor adunk még hozzá citromlevet vagy alamecetet.
  5. A kihűlt krumplihoz felkarikázott hagymát és negyedelt "tojásokat" adunk. Ráöntjük a naprafogó tejfölt és alaposan összekeverjük. Érdemes néhány órával fogyasztás előtt már összedobni, lehűteni, hogy jól összeérjenek az ízek. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://plantmilkyway.blog.hu/api/trackback/id/tr6915602438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása