plantmilkyway

plantmilkyway

GLUTÉNMENTES VEGÁN KALÁCS

Lisztkeverék nélkül, élesztővel

2020. április 10. - Kitti Sőtér

 

15 g útifű maghéj

20 g lenmagliszt

300 ml növényi tej

200 g barna rizsliszt

100 g tápióka keményítő

75 g kókuszvirág cukor

20 g friss élesztő

40 g kókuszolaj

  1. 1. Az útifű maghéjat, a lenmaglisztet összedolgozzuk a szobahőmérsékletű növényi tejjel, majd 5 percig állni hagyjuk.
  2. 2. A leszitált barna rizslisztet, a tápióka keményítőt és a kókuszvirágcukrot összekeverjük, belemorzsoljuk a friss élesztőt, majd hozzáadjuk a növényi tejes keveréket is. Dagasztógép segítségével homogénre dolgozzuk, majd amikor a tészta már elvált a tál falától, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű (nem olvasztott) kókuszolajat és újabb 5-10 pecig közepes fokozaton dagasztjuk. Lefedve, egy órán át kelesztjük.
  3. Kelesztés után finoman újragyúrjuk, majd 3 egyenlő nagyságú rudat formázunk belőle. A rudakat összefonjuk és megkenjük vékonyan agavé sziruppal. Letakarva újabb egy órán át kelesztjük. 
  4. A kalácsot tepsire helyezzük, újra lekenjük agavé sziruppal és 180 fokos előmelegített sütőben 45 percen keresztül készre sütjük.
  5. Kizárólag akkor vágjuk fel, amikor már teljesen készre hűlt.

 

Ez egy nehezebb szerkezetű, nem foszlós kalács lesz, ellenben szép ruganyos, de nem ragacsos. Édes kenyér jellegű, ropogós kéreggel. Napokig friss marad. 

A bejegyzés trackback címe:

https://plantmilkyway.blog.hu/api/trackback/id/tr5815602398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása