plantmilkyway

plantmilkyway

Levendulás-citromos keksz (cukormentes, vegán, gluténmentes)

2018. szeptember 21. - Kitti Sőtér

img_2946.PNG

75 g gm zabpehelyliszt
25 g őrölt mandula
2 g szódabikarbóna
egy csipet só
citromhéj, vanília
½ ek szárított levendula
50 ml olvasztott kókuszolaj
25 g agavé szirup
10 ml növényi tej

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2. A száraz hozzávalókat alaposan összekevejük.

3. Az olvasztott kókuszolajat, az agavé szirupot összeönjük a növényi tejjel, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket.

4. A kókuszolaj olvastsága miatt eleinte egy picit folyósabb lesz, így célszerű a tésztát egy 15-20 percre hűvőbe helyezni.

5. Amikor a tészta már kellőképpen megszilárdult, kézzel kisebb korongokat formázunk belőle és tepsire helyezzük őket.

6. A kekszeket 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://plantmilkyway.blog.hu/api/trackback/id/tr6414253581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása