PANNA COTTA
200 ml rizstejszín
200 ml rizstej
25-35 g agavé szirup
vanília
½ tk agar agar
ÖNTET
200 g eper
6-7 levél bazsalikom
1. Az agar agart a rizstejben gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a rizstejszínt, az agavé szirupot és a vaníliát is.
2. Közepes lángon, időnkénti kevergetés mellett forrásig főzzük, majd még melegen poharakba töljük.
3. Amíg a panna cotta kihűl és megköt elkészítjük az öntetet. Ehhez az epreket elnegyedeljük, majd hozzáadjuk a
bazsalikomot. Alacsony tűzön addig főzzük, ameddig az eperből engedett folyadék el nem párolog és lekvár-szerű nem lesz. Ha kész, a bazsalikomleveleket kivesszük belőle.
4. Ha az öntet is kihűlt, akkor a panna cotta tetejére halmozzuk.