plantmilkyway

plantmilkyway

Panna cotta bazsalikomos eper öntettel (cukormentes, vegán, gluténmentes)

2018. augusztus 06. - Kitti Sőtér

 

img_2931.PNG

PANNA COTTA

200 ml rizstejszín
200 ml rizstej
25-35 g agavé szirup
vanília
½ tk agar agar


ÖNTET

200 g eper
6-7 levél bazsalikom

1. Az agar agart a rizstejben gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a rizstejszínt, az agavé szirupot és a vaníliát is.


2. Közepes lángon, időnkénti kevergetés mellett forrásig főzzük, majd még melegen poharakba töljük.


3. Amíg a panna cotta kihűl és megköt elkészítjük az öntetet. Ehhez az epreket elnegyedeljük, majd hozzáadjuk a
bazsalikomot. Alacsony tűzön addig főzzük, ameddig az eperből engedett folyadék el nem párolog és lekvár-szerű nem lesz. Ha kész, a bazsalikomleveleket kivesszük belőle.


4. Ha az öntet is kihűlt, akkor a panna cotta tetejére halmozzuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://plantmilkyway.blog.hu/api/trackback/id/tr7314165667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása